Caz șocant la Orhei: O fată de 16 ani a fost bătută cu bestialitate în timp ce era filmată, iar imaginile au ajuns pe Instagram

30 mai 2022, 12:08 Societate 1634
Ambulanța.  Sursa: evenimentul.md

O minoră de 16 ani a fost bătută cu o cruzime greu de imaginat în satul Biești, raionul Orhei, de către două fete minore și un adolescent de 18 ani, care au filmat totul. Imaginile video au fost făcute publice pe 29 mai, de către jurnalistul Vadim Ungureanu pe canalul său de Telegram, care menționat că videoclipul ar fi fost publicat și pe un cont de Instagram.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism agravat.

Astăzi, 30 mai, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat și a inițiat o anchetă în cadrul căreia victima și persoanele care au fost prezente la încăierare au fost identificate și localizate.

Potrivit IGP, fata agresată este o minoră de 16 ani care a fost bătută cu bestialitate de o cunoscută de-a sa de doar 15 ani. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă, 28 mai, în satul Biești din raionul Orhei.

În seara cu pricina victima împreună cu o prietenă s-ar fi întâlnit în sat cu alte două cunoscute, toate minore. La un moment dat, între victima de 16 ani și una dintre fete s-a iscat un conflict verbal care a degenerat în bătaie. Din declarațiile minorelor, pe alături trecea un băiat pe care acestea nu-l cunosc, însă care a susținut verbal încăierarea, în loc să intervină.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 18 ani originar din Orhei, care urmează să fie audiat de polițiști.

Fetele implicate în acest caz, cu vârstele de 14-16 ani, sunt în prezent audiate în prezența părinților și a specialiștilor de resort, pentru a stabili cauza conflictului și faptele care au urmat.

IGP menționează că aseară angajații IP Orhei au transportat minora la spital pentru a fi examinată. Aceasta a fost internată.

Minorele, inclusiv victima, se află la evidență pentru abandon de domiciliu, iar părinții au fost sancționați contravențional de mai multe ori.

De fiecare dată Poliția a expediat sesizări în adresa APL și a solicitat implicarea specialiștilor la soluționarea abaterilor săvârșite de către minore. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism agravat care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media