LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 81. Jens Stoltenberg: Ucraina poate învinge militar Rusia

15 mai 2022, 10:20 Ucraina 267
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina este atacată de Rusia pentru a 81-a zi consecutiv. În această noapte, au fost bombardate ținte din vestul Ucraine. În regiunea Lviv a fost lovit un obiect de infrastructură militară, anunță șeful administrației regionale, fără a oferi mai multe detalii. Maxim Kozițkii afirmă că nicio persoană nu a avut de suferit, iar pagubele urmează a fi evaluate.

UPDATE 16.34: Secretarul Genera al NATO, Jens Stoltenberg crede că Ucraina poate învinge militar Rusia. Declarația a fost făcută în cadrul unei intervenții la CNN. „Războiul purtat de Rusia în Ucraina nu merge conform planurilor Moscovei. Au fost învinși în Kiev, sunt alungați acum din Harkiv, marea lor ofensivă din Donbas s-a oprit. Rusia nu-și poate îndeplini obiectivele strategice. Ucrainenii își apără cu curaj patria. Pentru a-i ajuta să o facă în continuare, aliații trebuie să continue asistența cu miliarde de dolari”, a declarat Stoltenberg.

UPDATE 16.23: Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a avut o întrevedere cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Berlin, în urma căreia a anunţat că "mai multe arme şi alte ajutoare sunt în drum spre Ucraina". "Am convenit să conlucrăm îndeaproape pentru a ne asigura că exporturile de produse alimentare din Ucraina ajung la consumatori în Africa şi Asia. Le suntem recunoscători secretarului de stat Blinken şi SUA pentru leadershipul şi sprijinul lor neclintit", a transmis Kuleba pe Twitter.


UPDATE 12.30: Primarul orașului Lviv, Andrei Sadovoi a anunțat că atacul cu rachete rus a vizat poligonul militar de la Iarovaya, aflat la doar 15 kilometri de granița cu Polonia. Sadovoi spune că au fost lansate 4 rachete și obiectivul militar este distrus. Primarul Lvivului spune că atacul reprezintă mai degrabă o avertizare în adresa Poloniei, decât slăbirea militară a Ucrainei.

UPDATE 11.01: Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas din estul Ucrainei "şi-a pierdut avântul şi este mult întârziată", a afirmat duminică dimineaţa serviciul de informaţii militare al Regatului Unit în raportul zilnic.

"În condiţiile actuale, este puţin probabil ca Rusia să-şi accelereze semnificativ ritmul de avansare în următoarele 30 de zile", a adăugat serviciul de informaţii al armatei britanice în buletinul său regulat asupra situaţiei din Ucraina publicat pe Twitter.


Cea mai critică situație continuă să fie la Azovstal. Bastionul apărării ucrainene din Mariupol este bombardat în continuu prin toate mijloacele de către forțele armate ruse. Aseară, câștigătoarea Eurovision, trupa Kalush a transmis atât de pe scenă, cât și de la conferința de presă mai multe mesaje de susținere a trupelor ucrainene asediate, cerând intervenția comunității internaționale pentru salvarea militarilor.

În această dimineață, Rusia ar fi atacat uzina cu bombe cu fosfor, interzise în război. Imagini au fost publicate pe mai multe resurse rusești și ucrainene.


În regiunea Luhansk și Donețk se desfășoară cele mai crâncene lupte. Comandamentul militar ucrainean spune că în această noapte, trupele ruse de ocupație au încercat să intre în Slaveansk, important oraș din regiunea Donețk, însă au fost respinse.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai,13 mai și 14 mai.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media