ASP va organiza o procedură de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte

23 mai 2022, 14:34 Societate 121
Agenția Servicii Publice (ASP).  Sursa: www.asp.gov.md

Agenția Servicii Publice (ASP) va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, 23 mai, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Astfel, decizia din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor cu termen expirat pentru cetățenii moldoveni va fi aplicată atât în raport cu autoritățile Republicii Moldova, cât și cu țările care au confirmat prevederile Dispoziției CSE în acest sens.

Amintim că ASP a organizat o nouă licitație și a desemnat compania câștigătoare pentru procurarea blanchetelor pentru perfectarea actelor, după ce anterioara, organizată de ex-șeful Agenției Vladislav Zara, a fost anulată fiind depistate nereguli, iar pe caz a fost deschis un dosar penal.

Astfel, câștigătoare a licitației a fost desemnată compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych”, tipografie de stat, controlată de Trezoreria Poloniei.

Potrivit directorului ASP, Mircea Eșanu, din toamnă cetățenii Republicii Moldova vor avea pașapoarte mai sigure și mai ieftine cu cel puțin 200 de lei. Acesta a anunțat recent că agenția va trece pe un nou sitem de pasapoarte, sistem de policarbonat, la fel ca în țările vecine și în țările Uniunii Europene.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media