ULTIMA ORĂ! Veronica Dragalin este câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

7 iunie 2022, 12:58 Justiție 529
Veronica Dragalin.  Sursa: Captură de ecran

Veronica Dragalin este câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de Consiliul Superior al Procurorilor. Candidatura Veronicăi Dragalin va fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției Sergiu Litvenenco.


Potrivit informațiilor indicate în CV, Veronica Dragalin a absolvit în 2008 facultatea de biologie şi chimie la Universitaea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Ulterior, din 2011 până în 2016, Veronica Dragalin a profesat avocatura în cadrul firmei internaționale de avocatură americană, Jones Day. Mai târziu a devenit procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Dragalin are experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentări înfața „grand jury”, rechizitorii, percheziții, interceptări telefonice, instanțe de judecată, acorduri de recunoaștere a vinovăției, audieri de sentință.

Aceasta mai are experiență în efectuarea anchetelor în cadrul Secției de Corupție Publică și Drepturi Civile, inclusiv corupție, mită, fraudă bancară, spălare de bani, obstrucționarea justiției, organizații criminale corupte (RICO).

La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Astăzi, patru candidați au susținut proba interviului în fața CSP. Astfel, au fost audiat Adrian Bordianu, Victor Brînză, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.


Amintim că la 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Peste o săptămână CSP desemnat-o pe procurora Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct al instituției.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media