Codul „galben” de pericol terorist, prelungit cu încă 15 zile, în regiunea transnistreană

23 iunie 2022, 20:00 Politică 33
Tiraspol, stânga Nistrului.  Sursa: Replica Media

Pretinsele autorități din stânga Nistrului au prelungit codul galben de pericol terorist în regiune. Un document în acest sens a fost semnat de către autoproclamatul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Decretul va fi valabil până pe 8 iulie.


Alerta teroristă în regiunea transnistreană a fost instituită până pe 25 mai, în contextul în care „amenințarea unui act terorist rămâne și este necesar să se continue implementarea măsurilor pentru a contracara comiterea acestuia”.

Amintim că, în zilele de 25, 26 aprilie și 6 mai au avut loc mai multe explozii în stânga Nistrului.

Luni, 25 aprilie, a avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol. O altă explozie, spun autoritățile din stânga Nistrului, a avut loc pe aerodromul din Tiraspol tot luni, la ora 23:30.

Pe 26 aprilie, alte două explozii s-au produs în satul Maiak din raionul Grigoriopol, în urma cărora au fost deteriorate două antene de telecomunicații.

Totodată, în seara zilei de vineri, 6 mai, au avut loc două noi explozii în zona separatistă a Republicii Moldova. De această dată ținta a fost fostul aerodrom din comuna Vărăncău din raionul Rîbnița.

Mai multe alerte cu bombă au fost semnalate și la sfârșitul lunii martie. Toate școlile din regiunea transnistreană au trecut temporar în regim online pe 22 martie după pe adresele instituțiilor de învățământ au parvenit mesaje în limba rusă, în care persoane necunoscute au anunțat că școlile ar fi minate și au cerut scoaterea armatei ruse din regiunea transnistreană.

În context, pe 26 aprilie, așa-zisul Consiliu Suprem de Securitate din regiunea transnistreană, condus de autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat cod roșu de amenințare teroristă pe teritoriul din stânga Nistrului.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media