VIDEO/ De la primii pași mici, spre scena mare. Cum arătau frații Advahov cu 20 de ani în urmă

17 mai 2022, 15:58 Muzică 242
Frații Advahov.  Sursa: Facebook

În 2005 au pus bazele unui proiect instrumental care a cucerit de-ndată publicul de la noi și de peste Prut. Acum îi cunoaște o lume întreagă, mai ales după prestația spectaculoasă de la Eurovision, alături de trupa Zdob și Zdub.

Totuși, primele concerte și evoluții cu acordeonul și vioara nu au fost pe marile scene. Au început de jos și au delectat publicul încă de pe băncile școlii.

Într-un video înregistrat acum mai bine de 20 de ani, se poate observa cum fraților Advahov le reușea să pună în joc, pe ritmuri, întregul public pentru care cântau. Astăzi străbat lumea de la un capăt la altul, iar profesionalismul muzical reușește să încânte pe oricine. Debutul lor a fost unul modest, la fel ca mulți tineri proaspeți absolvenți, iar după ani de studii, frații au hotărât că nu trebuie să se limiteze doar la cântatul pe la ceremonii. Astfel, frații Advahov, descendenți ai unei familii de muzicieni profesioniști de la sud au făcut primii pași mici, dar siguri spre scena mare și au fondat orchestra care le poartă numele „Frații Advahov” și ne duc faima în lume.


Astăzi trenulețul a ajuns la destinație. Eroii noștri, care au reușit să facă astfel ca întreaga Europă să cânte în limba română, au ajuns acasă.


Amintim că, Republica Moldova a intrat în top 10 la concursul internațional Eurovision Song Contest 2022. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov au reușit să claseze țara noastră pe locul 7. Moldovenii noștri au ridicat sala în picioare cu melodia „Trenulețul”, cântată în limba română și engleză. Publicul a fost încântat de prestația lor, au chiuit și au dansat. Câștigătoarea ediției de anul acesta a devenit țara vecină, Ucraina.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media