VIDEO/ A decedat Iuri Șatunov. Interpretul rus avea 48 de ani

23 iunie 2022, 11:21 Muzică 7023
Iuri Șatunov, interpret rus.  Sursa: muzolenta.ru

Solistul trupei „Laskovîi Mai” (n.r. Gingașul mai) Iuri Șatunov a murit, potrivit RBC, care îl citează pe directorul său, Arkadi Kudriașov.

Iuri Șatunov avea 48 de ani.

Cauza decesului, potrivit canalului Zvezda, a fost un atac de cord extins.

„În seara asta, în ambulanță, inima lui Iura s-a oprit”, a spus directorul lui Șatunov, Arkadi Kudriașov, pentru RBC.

Iuri Șatunov s-a născut 1973, în Bașchiria, URSS. Părinții lui au divorțat când el avea trei ani, iar la 11 ani mama lui a murit. Viitoarea vedetă și-a petrecut anii adolescenței într-un orfelinat, unde l-a cunoscut pe Serghei Kuznețov, șeful cercului de amatori - din acel moment a început istoria trupei „Laskovîi Mai”.

Kuznețov în acel moment căuta un interpret pentru cântecele sale, iar alegerea sa a căzut pe Șatunov, deși tânărul nu avea nici educație muzicală, nici dorință puternică de a cânta. Cu toate acestea, în octombrie 1986, Kuznețov a scris prima melodie pentru artist, „Seara rece de iarnă”, apoi „Furtună de zăpadă într-un oraș străin”, scrie lenta.ru.

La sfârșitul anilor 1980, Andrei Razin, administratorul grupului Mirage, care la acea vreme era foarte popular în URSS, a aflat despre tânărul muzician. El a vrut să facă din Șatunov o vedetă a întregii URSS și a transformat „Laskovîi Mai” într-una dintre cele mai populare formații de euro-dance din țară. În iarna 1989-1990, grupul a susținut 13 concerte solo la complexul sportiv Olimpiysky din Moscova, toate fiind sold out.

În ciuda popularității uriașe a „Laskovîi Mai”, compozițiile ulterioare ale grupului nu au avut succesul nivelului „Trandafilor albi” și „Noaptea gri”.

În octombrie 1991, Șatunov a părăsit grupul și a început o carieră solo fructuoasă - discografia sa include șapte albume de studio și zeci de videoclipuri.La 22 iunie, Rusia a mai pierdut un artist îndrăgit. Este vorba despre cântărețul rus de origine cameruneză Pierre Narcisse, care a decedat la vârsta de 45 de ani.

Motivele morții lui Pierre Narcisse nu au fost precizate de rudele acestuia. Potrivit Meduza, cântărețul a murit în timpul unei operații la rinichi.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media