VIDEO/ A decedat Iuri Șatunov. Interpretul rus avea 48 de ani

23 iunie 2022, 11:21 Muzică 6614
Iuri Șatunov, interpret rus.  Sursa: muzolenta.ru

Solistul trupei „Laskovîi Mai” (n.r. Gingașul mai) Iuri Șatunov a murit, potrivit RBC, care îl citează pe directorul său, Arkadi Kudriașov.

Iuri Șatunov avea 48 de ani.

Cauza decesului, potrivit canalului Zvezda, a fost un atac de cord extins.

„În seara asta, în ambulanță, inima lui Iura s-a oprit”, a spus directorul lui Șatunov, Arkadi Kudriașov, pentru RBC.

Iuri Șatunov s-a născut 1973, în Bașchiria, URSS. Părinții lui au divorțat când el avea trei ani, iar la 11 ani mama lui a murit. Viitoarea vedetă și-a petrecut anii adolescenței într-un orfelinat, unde l-a cunoscut pe Serghei Kuznețov, șeful cercului de amatori - din acel moment a început istoria trupei „Laskovîi Mai”.

Kuznețov în acel moment căuta un interpret pentru cântecele sale, iar alegerea sa a căzut pe Șatunov, deși tânărul nu avea nici educație muzicală, nici dorință puternică de a cânta. Cu toate acestea, în octombrie 1986, Kuznețov a scris prima melodie pentru artist, „Seara rece de iarnă”, apoi „Furtună de zăpadă într-un oraș străin”, scrie lenta.ru.

La sfârșitul anilor 1980, Andrei Razin, administratorul grupului Mirage, care la acea vreme era foarte popular în URSS, a aflat despre tânărul muzician. El a vrut să facă din Șatunov o vedetă a întregii URSS și a transformat „Laskovîi Mai” într-una dintre cele mai populare formații de euro-dance din țară. În iarna 1989-1990, grupul a susținut 13 concerte solo la complexul sportiv Olimpiysky din Moscova, toate fiind sold out.

În ciuda popularității uriașe a „Laskovîi Mai”, compozițiile ulterioare ale grupului nu au avut succesul nivelului „Trandafilor albi” și „Noaptea gri”.

În octombrie 1991, Șatunov a părăsit grupul și a început o carieră solo fructuoasă - discografia sa include șapte albume de studio și zeci de videoclipuri.La 22 iunie, Rusia a mai pierdut un artist îndrăgit. Este vorba despre cântărețul rus de origine cameruneză Pierre Narcisse, care a decedat la vârsta de 45 de ani.

Motivele morții lui Pierre Narcisse nu au fost precizate de rudele acestuia. Potrivit Meduza, cântărețul a murit în timpul unei operații la rinichi.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media