VIDEO/ Primarul Ceban, după obținerea statutului de țară candidată de aderare la UE: „Nu există nicio scuză, de acum încolo, pentru întârzierea reformelor”

24 iunie 2022, 11:25 Politică 37414
Ion Ceban.  Sursa: TVR Moldova

Primarul capitalei Ion Ceban a venit cu un mesaj de gratitudine, după ce Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată de aderare la Uniunea Europeană. Edilul a precizat, cu referile la guvernare, că „nu există nicio scuză, de acum încolo, pentru întârzierea reformelor sau pentru nerealizarea reformelor”.

Felicit Republica Moldova, cetățenii, autorităţile, pentru obţinerea statutului de – ţară candidat la aderarea la UE. Cert este faptul că de acum încolo, nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor sau pentru întârzierea implementării acestora, reforme structurale de care are nevoie Republica Moldova. Mă refer aici la reformele în domeniul justiţiei şi consolidarea unei justiţii cu adevărat independente, ne dorim lupta adevărată cu corupţia şi nu mimarea acestui proces.

Așteptăm adevărata descentralizare, atât financiară, cât şi structurală a Administrațiilor Publice Locale. La fel, să fie asigurată autonomia autorităţilor locale, pentru că acesta este motorul dezvoltării localităților. Atât autorităţile publice centrale, cât şi locale trebuie să muncească, astfel încât calitatea vieţii populaţiei să se îmbunătăţească în Republica Moldova”, a comentat edilul.Amintim că, Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană. Decizia „istorică” a fost luată în unanimitate joi seara, 23 iunie, de liderii UE în cadrul summit-ului Consiliului European.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media