FOTO/ Contraprotest în fața monumentului lui Ștefan cel Mare: Zeci de oameni s-au adunat cu pancarte anti-LGBT: „Dumnezeu a creat bărbatul și femeia”

19 iunie 2022, 12:22 Societate 1501
Contraprotest LGBT+.  Sursa: Replica Media

Mai mulți oameni s-au adunat duminică, 19 iunie, în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt într-un contraprotest față de marșul Moldova Pride 2022, desfășurat de comunitatea LGBT+ de la noi din țară.


La 17 iunie, primarul capitalei Ion Ceban a continuat să se împotrivească desfășurării marșului LGBT, care va marca duminică, la Chișinău, încheierea unei săptămâni de manifestații sub sloganul „Cuvântul ca armă”. Într-un live pe pagina sa de Facebook, edilul spunea că organizarea paradei este imposibilă, motivând că pe traseul propus pentru marșul Pride al comunității LGBTQ+ sunt alte evenimente, iar pe trotuare vor fi efectuate lucrări.

La 31 mai, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis că Primăria nu va accepta desfășurarea Marșului Solidarității organizate de organizația GENDERDOC-M pentru data de 19 iunie în capitală. Mesajul a fost transmis de edil în timp ce acesta se afla în drum spre casă din deplasarea pe care a avut-o în ultimele zile din orașul Grenoble, Franța.

Ulterior, au urma o serie de postări răutăcioase în raport cu comunitatea LGBT și criticând partidul de la guvernare că este solidar cu minoritățile sexuale.

Mesajul primarului de Chișinău a venit la scurt timp după ce Mitropolia a cerut autorităților, inclusiv a celor municipale, să nu permită organizarea acestui marș și „să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer”.

De menționat că acțiunea a fost înregistrată la Primărie. Marșul va avea loc pe străzile București - Ismail - intersecția Serghei Lazo - spre Scuarul Consiliului Europei între orele 12:00 - 14:00.

Festivalul comunității LGBT+ „Moldova Pride” se va desfășura în perioada 13 - 19 iunie și se va încheia cu Marșul solidarității, au anunțat pe 19 mai reprezentanții organizației GENDERDOC-M.

Mai multe detalii despre programul evenimentelor este publicat pe Centrul GDM.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media