„Azi suntem cu un pas mai aproape de realizarea proiectului de țară a acestei generații”. Mesajul Nataliei Gavrilița privind anunțul Comisiei Europene

17 iunie 2022, 14:53 Politică 148
Natalia Gavrilița, 1 iunie 2022.  Sursa: Captură video/privesc.eu

Prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița a salutat decizia adoptată astăzi de Colegiul Comisiei Europene pe marginea cererii Republicii Moldova, de a primi statutul de stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.

„Azi suntem cu un pas mai aproape de realizarea proiectului de țară a acestei generații - aderarea la familia țărilor Uniunii Europene. Republica Moldova trebuie să fie parte a UE, iar cetățenii noștri merită să trăiască într-o țară unde drepturile omului și supremația legii sunt valori fundamentale. Privim cu încredere și optimism spre ziua de mâine și suntem gata să muncim pentru a ne ridica la standardele țărilor europene.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și Comisarul pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, au anunțat decizia Comisiei Europene de a recomanda statelor membre ale UE acordarea către țara noastră a statutului de candidat pentru aderare pe baza înțelegerii că Republica Moldova va întreprinde eforturi adiționale într-o serie de domenii cheie precum reforma justiției, combaterea corupției și reforma administrației publice”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Totodată, Gavrilița a transmis un mesaj de mulțumire funcționarilor publici, organizațiilor non-guvernamentale, cetățenilor stabiliți în alte țări și tuturor celor care au depus „mult efort și mult suflet în procesul de completare a chestionarelor și pregătirea dosarului de țară”.

„Și de acum înainte ne așteaptă un proces complex și îndelungat, dar care va fi orientat spre un obiectiv clar – obținerea statutului de membru al UE. Avem toată determinarea pentru a avansa pe această cale în beneficiul cetățenilor noștri”, susține Gavrilița.

Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării statutului de candidat la Uniunea Europeană atât a Republicii Moldova, cât și Ucrainei. O recomandare în acest sens pentru guvernele celor 27 de state membre ale UE a fost aprobată vineri, 17 iunie, în cadrul unei reuniuni prezidate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media