Victor Chironda nu a fost lăsat să intre la Primărie. I s-a transmis că „funcții libere de viceprimar și birouri nu sunt”

11 aprilie 2022, 09:55 Societate 695
Victor Chironda, la Primărie.  Sursa: Facebook

Victor Chironda, proaspăt repus în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău printr-o decizie a Curții de Apel, s-a prezentat la Primărie, așa cum a anunțat săptămâna trecută, pentru a depune o cerere la Direcția Resurse Umane. Acesta nu a fost lăsat de paza instituției să intre, însă a fost întâmpinat de viceprimarul Fadei Nagacevschi, care i-a transmis că primarul general al capitalei, Ion Ceban, nu mai are funcții libere de viceprimar și nici birouri.

„Prieteni, cum am anunțat, astăzi m-am prezentat la locul de muncă. Paza nu mi-a permis să merg la Direcția Resurse Umane, însă a coborât domnul Fadei Nagacevschi care m-a anunțat că `vor veni cu un răspuns în scris la cererea mea` dar `domnul primar nu are încredere în mine și funcții libere de viceprimar și birouri nu sunt`”, a relatat Victor Chironda.

Acesta a spus că atâta timp cât nu există o altă decizie sau un răspuns în scris, el se consider Viceprimar în funcție, indiferent de faptul că are sau nu un biro.

Eu nu lupt pentru funcții și birouri. Eu lupt pentru restabilirea adevărului și pentru o primărie curată și responsabilă, care nu își bate joc de funcționari și cetățeni. În perioada următoare exact asta voi face”, a mai scris el pe pagina sa de Facebook.


Amintim că săptămâna trecută, Curtea de Apel Chișinău a anulat încheierea primei instanțe din 23 iulie 2021, prin care Victor Chironda a fost eliberat din funcția de viceprimar, și a decis suspendarea actului până la rămânerea definitivă a hotărârii

Primarul capitalei Ion Ceban a dat de înțeles că nu-l va primi pe Victor Chironda luni la birou, iar ce ține de partea legală, Ceban a declarat că „se vor expune juriștii”.

Victor Chironda a fost demis din funcție la data de 2 iulie 2021 în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău , cu votul a 28 de consilieri municipali din fracțiunile PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM. El a fost numit în funcție la 15 noiembrie 2019, de către primarul general, Ion Ceban.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media