Zelenskiy: „Nu avem niciun motiv să avem încredere în cuvintele vreunui reprezentant al statului care continuă să ne distrugă. Ucrainenii nu sunt oameni naivi”

30 martie 2022, 11:12 Ucraina 1047
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: president.gov.ua

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a declarat că semnalele după negocierile cu Rusia pot fi numite pozitive. Cu toate acestea, Zelenskiy susține că ucrainenii trebuie să aibă încredere numai în rezultate concrete și acțiunile reale. Declarațiile au fost făcute într-o nouă înregistrare video.

Potrivit lui Zelenskiy, ucrainenii nu trebuie să-și piardă vigilența, „pentru că situația nu a devenit mai ușoară”, după rezultatele negocierilor de ieri.

„Amploarea provocărilor nu s-a diminuat, armata rusă are încă atacuri împotriva statului nostru. Din acest motiv nu ne „relaxăm”, nu ne reducem eforturile de apărare”, a spus el, potrivit Hromadske.

Potrivit lui Zelenskiy, procesul de negocieri cu reprezentanții Federației Ruse este în prezent în desfășurare la diferite niveluri.

„Semnalele pe care le auzim de la platforma de negociere pot fi numite pozitive. Nu vedem niciun motiv să credem în promisiunile lor. Nu poți avea încredere decât în ​​rezultate concrete. Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război din Donbass că doar un rezultat concret poate fi de încredere.Trebuie să existe o securitate reală pentru noi, trupele ruse trebuie să părăsească teritoriile ocupate. Suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei trebuie garantată, nu pot exista compromisuri în acest sens”, a spus Zelenskiy.

El a adăugat că deciziile care sunt importante pentru întreaga națiune ar trebui luate nu de o persoană sau de un grup de oameni cu opinii politice, ci de întreaga națiune.

De asemenea, potrivit acestuia, nu este momentul să fie ridicate sancțiunile împotriva Rusiei.

„Până la încheierea acestui război și la întoarcerea Ucrainei, sancțiunile ar trebui intensificate săptămânal”, a menționat Zelenskiy.


În urma negocierilor de marți, 29 martie, de la Instanbul, Federația Rusă a anunțat că-și reduce cardinal activitatea militară din regiunile Kiev și Cernihiv. Potrivit negociatorului-șef rus, Vladimir Medinski este o cedare militară a Rusiei pentru a permite negocierilor să avanseze.

Medinski a mai spus că negocierile au fost constructive și că este posibilă semnarea unui acord de pace între Rusia și Ucraina.

De asemenea, consilierul liderului de la Kremlin afirmă că în aceste condiții, ar putea avea loc și o întrevedere între Vladimir Zelenskiy și Vladimir Putin.

Cei doi președinți urmează să discute personal statutul viitor al Crimeei și a regiunilor Donețk și Luhansk.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media