DOC/ Procesul de tranziție de la televiziunea analogică la cea digitală terestră: Modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronice, votate în lectura a doua

17 martie 2022, 12:30 IT 416
vot în Parlament.  Sursa: Replica Media

Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronice, care are drept scop instituirea cadrului normativ favorabil dezvoltării tehnologiilor avansate în domeniul comunicațiilor electronice, în special, finalizarea procesului de tranziție de la televiziunea analogică la cea digitală terestră.

De asemenea, printre obiective sunt valorificarea resurselor de spectru radio, asigurarea în continuare a accesului liber și gratuit al populației pe întregul teritoriu al Republicii Moldova la semnalul în format digital al programelor TV ale Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, ale Companiei Publice ”Găgăuziya Radio Televizionu”, precum și ale altor furnizori.

Prin urmare, se așteaptă creșterea numărului posturilor TV care vor putea fi recepționate gratuit prin eter și intensificarea concurenței pe piața serviciilor TV contra plată.

Mijloacele financiare necesare pentru implementare prevederilor proiectului sunt prevăzute în bugetul de stat pentru 2022.

„Pentru trecerea mai rapidă la televiziunea digitală, în Bugetul de stat pentru 2022 au fost alocate 4,5 mln. lei pentru procurarea și dotarea cu convertoare a familiilor beneficiare de ajutor social; subvenții către ÎS Radiocomunicații pentru a reduce costul de acces a TV la multiplexul A pentru televiziuni”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la 18 februarie 2022, atunci când inițiativa a fost dezbătută în plenul Parlamentului în prima lectură.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media