Adăpostul de bombe din Teatrul Dramatic din Mariupol a rezistat atacului de ieri; Oamenii au supraviețuit

17 martie 2022, 11:54 Ucraina 225
Teatrul Dramatic din Mariupol, lovit de o bombă.  Sursa: mariupol.now/tme

Fostul guvernator ucrainean al regiunii Donețk, omul de afaceri Serghei Taruta, a anunțat astăzi că adăpostul de bombe al Teatrului Dramatic din Mariupol a rezistat atacului de miercuri și că oamenii care s-au refugiat acolo au supraviețuit.

„După o noapte de incertitudine, în dimineaţa celei de-a 22-a zile de război, în sfârşit o veste bună de la Mariupol! Adăpostul anti-bombe a supravieţuit. Dărâmăturile au început să fie înlăturate. Oamenii ies vii”, a anunțat Taruta.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 16 martie, trupele ruse au aruncat o bombă în centrul orașului Mariupol care a lovit în clădirea Teatrului Dramatic, unde se ascundeau sute de localnici.


Ulterior, Ministerul rus al Apărării a negat că trupele sale au atacat Teatrul și a insistat că militanții ucraineni din Batalionul Azov ar fi minat clădirea. Moscova a mai acuzat această unitate militară ucraineană de bombardarea maternităţii din Mariupol, săptămâna trecută.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media