Macron și Putin au discutat la telefon, în timp ce au loc negocieri ruso-ucrainene: Condițiile liderului de la Kremlin pentru încheierea focului asupra Ucrainei

28 februarie 2022, 17:48 Externe 886
Putin și Macron.  Sursa: aljazeeera.com

Președintele francez Emmanuel Macron a avut o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, în timp ce în aceste clipe încă au loc negocierile între ruși și ucraineni care durează de mai bine de patru ore.

Într-un comunicat emis de Palatul Élysée, președintele francez a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea implementării unei încetări imediate a focului.

De asemenea, Macron a cerut lui Putin respectarea dreptului internațional umanitar și protecția civililor, precum și acordarea de ajutoare, în conformitate cu rezoluția adusă de Franța Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Președintele Franței i-a propus liderului de la Kremlin să rămână în contact în zilele următoare pentru a preveni agravarea situației.

„Președintele PUTIN și-a dat acordul”, se conchide comunicatul Palatului Élysée.

Potrivit Kremlinului, o înțelegere cu Ucraina este posibilă dacă „țin cont de interesele legitime ale Rusiei în domeniul securității”:

— recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei;

– demilitarizarea și denazificarea Ucrainei;

– asigurarea statutului neutru al Ucrainei.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media