A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia ar putea avea loc în weekend, anunță ambele părți

4 martie 2022, 16:43 Externe 283
Negocierile ruso-ucrainene.  Sursa: unian.net

A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia ar putea avea loc în weekend. Desprea aceasta a anunțat ambele părți implicate în proces.

A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia poate avea loc mâine sau poimâine, potrivit consilierului președintelui Ucrainei Mihail Podoleak, declarație făcută într-o conferință de presă organizată astăzi la Liov.

În context, presa rusă scrie că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a discutat la telefon cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și i-a spus că părțile ruso-ucrainene își vor da o nouă întâlnire în weekend.

Primele discuții dintre delegația Rusiei și a Ucrainei au avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel și au durat cinci ore și s-au încheiat fără nicio decizie concretă privind încetarea focului în Ucraina. Iar a doua rundă a avut loc la 3 martie, în aceeași componență.

La prima întrevedere ruso-ucraineană, reprezentanții Ucrainei au insistat din start că nu intenționează să capituleze, în timp ce trimișii Kremlinului au menționat că sunt gata să continue negocierile „atâta timp cât este necesar”.

De menționat faptul că ieri, 3 martie, înainte de a doua rundă de negocieri, președintele Franței, Emanuel Macron, a avut o convorbire prin telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Iată principalele declarații ale lui Putin, potrivit oficiosului rus, RIA Novosti:

  • Putin i-a spus lui Macron că obiectivele „operațiunii militare” vor fi oricum îndeplinite, iar tentativele „de a câștiga timp prin întinderea negocierilor vor duce la ceea că partea rusă va veni cu noi solicitări pentru Kiev în timpul discuțiilor”;
  • Putin i-a spus lui Macron că afirmațiile despre atacuri cu rachete și bombardarea Kievului și al altor orașe ucrainene „nu corespunde realității” și nu sunt decât „elementele unei campanii de dezinformare anti-rusă”;
  • De asemenea, Putin i-a cerut lui Macron să se implice în eforturile de evacuare a cetățenilor străini din Ucraina.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media