Cel puțin 34 de morți și 235 de răniți, inclusiv 10 copii, în 24 de ore. „Filmul” bombardamentelor asupra regiunii Harkov, prezentat pe ore

3 martie 2022, 11:17 Ucraina 385
Regiunea Harkov, în urma bombardamentelor din 2 martie.  Sursa: Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei/ Facebook

Aproximativ 34 de persoane au decedat, iar altele 285, inclusiv 10 copii, au fost rănite, în urma bombardamentelor din 2 spre 3 martie, din regiunea Harkov. Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a prezentat cronologic „filmul” unei zile de bombardamente ale forțelor ruse în regiune, subliind că salvatorii și pompierii au reușit să stingă zeci de incendii și să demineze peste 230 de muniții neexplodate.

Astfel, în ultimele 24 de ore, orașele Harkov, Izium, precum și satele Yakivlivka și Horoșeve, au fost lovite de obuze și grenade propulsate de rachete.

În urma pătrunderii munițiilor în case și clădiri administrative s-au produs câteva zeci de incendii, dintre care 30 au fost salvate de salvatori, lucrând chiar și sub foc.

În jurul orei 8:00: Centrul orașului Harkov a fost supus unui atac masiv cu rachete. Rachetele au lovit două clădiri administrative, care au luat foc. Suprafața incendiului a fost de 600 mp. În timpul operațiunilor de salvare, pompierii au salvat 10 persoane de sub dărâmături. Din păcate, patru bărbați au murit.

La ora 13:31: Un proiectil inamic a lovit o clădire rezidențială de pe bd.Constituției în centrul orașului Harkov. O clădire a fost distrusă parțial. Explozia a deteriorat structurile clădirilor și a distrus ferestrele unei alte case. 17 persoane au fost salvate în timpul operațiunii de salvare.

Sursa/ Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei

La 13:33: Un obuz a lovit o cooperativă de garaj de pe strada Pavlov. A avut loc un incendiu cu o suprafață de 300 mp. La fața locului au fost găsite trei cadavre ale morților.

La ora 13:57: Un incendiu cu o suprafață de 40 mp a avut loc pe o stradă din orașul Harkov, în urma unui obuz care a lovit între etajele 4 și 5 ale unei clădiri cu 16 etaje; 20 de persoane au fost evacuate din casă.

Sursa/ Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei

La 14:40: De asemenea, în centru Harkov-ului, a avut loc un alt incendiu, unde trei case au ars deodată. Suprafața de ardere a fost de 1000 mp. Salvatorii au salvat 13 persoane.

La ora 22:13: O bombă a fost aruncată asupra casei, la fel, în orașul Harkov. În urma unui atac aerian asupra clădirii, lucrurile au luat foc pe o suprafață de 55 mp. Două persoane au fost salvate dee sub dărâmături, altele trei au fost rănite și două au murit.

Sursa/ Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei

La 22:57: Forțele ruse au atacat un sat ucrainean obișnuit, unde nu există infrastructură militară. Lovitura a fost dată satului Yakivlivka, raionul Harkov. Două mașini și o anexă au luat foc, iar gospodăriile au fost avariate. În urma atacului, șapte persoane au fost rănite și două au murit.

La 00:00: Un raid aerian masiv a avut loc asupra orașului Izium. Asaltul a durat de la 00:14 la 02:02. În urma atacului aerian, a fost avariată o clădire de locuințe cu 5 etaje, în care o femeie a fost salvată de sub dărâmături. De asemenea, pe o altă stradă, opt persoane au murit, inclusiv doi copii (aproximativ 5-6 ani). Salvatorii au scos cadavrele de sub dărâmături. De asemenea, pompierii au salvat două femei care erau prinse într-o casă distrusă.

În plus, un atac aerian masiv a afectat zona rezidențială din Saltovski. În clădirile înalte rezidențiale, structurile au fost deteriorate și ferestrele au fost distruse. Informațiile despre prezența victimelor sunt în prezent în curs de actulizare.

Pe parcursul a 24 de ore, salvatorii au primit aproximativ 236 de rapoarte privind prezența munițiilor neexplodate. Unitățile pirotehnice ale Serviciului de Stat de Urgență au reușit să demineze 230 dintre ele.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua a opta. Bombardamentele continuă în marile orașe din Ucraina

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie și 2 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media