Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de principalele valute, la data de joi, 4 mai 2023

4 mai 2023, 07:51 Economie 114
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc s-a apreciat ușor față de dolarul american și rubla rusă, dar a înregistrat o creștere semnificativă față de euro și leul românesc.

Conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei, rata oficială de schimb valutar pentru moneda națională este următoarea:

  • 1 dolar american (USD) = 17.9362 lei moldovenești (MDL), cu o scădere nesemnificativă (-2 bani) față de ziua precedentă;
  • 1 euro (EUR) = 19.7882 lei moldovenești (MDL), cu o creștere semnificativă (+11 bani) fața de ziua precedentă;
  • 1 leu românesc (RON) = 4.0141 lei moldovenești (MDL), cu o creștere semnificativ (+2 bani) fața de ziua precedent;
  • 1 rublă rusesc (RUB) = 0.2258 lei moldovenești (MDL), cu o creștere nesemnificativ (+1 ban);
  • 1 grivna ucraineanã (UAH) = 0.4857 lei moldoveneşti(MDL), fără schimbare față de ziua precedentă.

În general, leul moldovenesc a avut o evoluție stabilă în raport cu celelalte valute majore. O creștere semnificativă s-a înregistrat față de euro și leu românesc, ceea ce poate fi benefic pentru exportatorii moldoveni care își vând produsele în aceste țări. În același timp, scăderea nesemnificativă a dolarului american poate fi un semnal pozitiv pentru importatori.

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media