ULTIMA ORĂ! Guvernul l-a rechemat din funcție pe ambasadorul de la Moscova - Vladimir Golovatiuc

9 august 2021, 15:49 Politică 289
Vladimir Golovatiuc în Parlamentul Moldovei.  Sursa: Parlament

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat din funcție de către Guvern. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 9 august, în cadrul primei ședințe a Executivului.

Amintim că, la data de 28 iulie, MAEIE l-a rechemat la Chișinău pe Golovatiuc pentru o perioadă nedeterminată, asta după mai multe informații despre un episod petrecut la sediul misiunii diplomatice de la Moscova după ce o angajată s-a plâns de hărțuire sexuală din partea lui Golovatiuc.

Potrivit deschide.md, Golovatiuc este acuzat de o angajată de hărțuire sexuală.

„Cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului”, scrie publicația.

Vladimir Golovatiuc e un fost deputat socialist și este considerat un apropiat al liderului PSRM, Igor Dodon.

De profesie economist, Golovatiuc, fără experiență în serviciul diplomatic, a fost numit în funcție pe ultima sută de metri a mandatului de președinte a lui Dodon fiind aprobat în grabă de Guvernul Chicu.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media