VIDEO/ Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”

14 ianuarie 2022, 12:27 Externe 59
Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO .  Sursa: Replica Media

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Alianța își dorește continuarea dialogului cu Federația Rusă pentru detensionarea situației, însă, totodată, recunoaște că actualemnte „suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”.

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse în jurul și în interiorul Ucrainei astăzi, ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani de zile prin anexarea ilegală a Crimeei, acțiunile maligne pe care Federația Rusă le întreprinde în domeniul cibernetic, în domeniul hibrid, dezinformare, dar mai ales această mobilizare neobișnuită și periculoasă de trupe în jurul Ucrainei crează o evidență și noi spunem lucrurilor pe nume, că suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”, a declarat oficialul NATO într-un interviu pentru Digi24.ro.

Totodată, Geoană a precizat că NATO este pregătită pentru a apăra teritoriul și populația, mneționând că „este bine să fim vigilenți”.

Nu întrevedem un risc la adresa securității țărilor aliate, dar Ucraina, care nu este un aliat NATO,dar este un partener foarte important, este astăzi sub o severă amenințare și o amenințare de intervenție militară este inacceptabilă. (...) Nu luăm în calcul un scenariu de conflict între NATO și Federația Rusă, luăm în calcul un scenariu de destabilizare și conflict. Militarii au meseria să anticipeze scenariile mai puțin plăcute. Noi la nivel politic suntem în perfectă sincronizare cu comandații noștri militari.

(...) În următoarele zile vom transmite părții ruse în scris propunerile noastre și sperăm că de acolo să avem un nou consiliu NATO - Rusia, să încercăm să găsim soluții pentru a detensiona acestă criză de securitate”, a mai adăugat Secretarul general adjunct al NATO.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media