Noul Ambasador al SUA în R. Moldova, a depus jurământul de accedere în funcție. În curând va sosi la Chișinău

29 decembrie 2021, 16:51 SUA 120
Kent Doyle Logsdon.  Sursa: Wiki/TV8

Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, a depus pe 28 decembrie 2021 la Washington DC jurământul de intrare în funcție. Ambasadorul Logsdon va sosi în curând în Republica Moldova pentru a conduce echipa Ambasadei Statelor Unite de la Chișinău.

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Kent Logsdon a fost cel mai recent Șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, Șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, a.i. din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia. De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina; și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română.

Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. Domnia Sa deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Diplomatul Kent Doyle Logsdon a fost nominalizat la funcția de ambasador în Republica Moldova de către președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la 14 iulie anul curent.

Amintim că a declarat în luna septembrie 2021, într-o ședință în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului American, că va insista, în cazul în care va fi acceptat la acest postul de ambasador al SUA la Chișinău, pe retragerea forțelor armate ale Federației Ruse din regiunea transnistreană.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media