Câte 4.000 de dolari de fiecare: Un ucrainean a încercat să faciliteze trecerea ilegală a frontierei moldovenești unor doi conaționali de-ai săi. Patrupeda Moly le-a dat planurile peste cap

20 octombrie 2022, 09:26 Justiție 82
patrupeda Moly.  Sursa: border.gov.md

În aproape două ore de căutări, Moly a reușit să ajute echipa de intervenție să rețină doi cetățeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în Republica Moldova. Ucrainenii ar fi oferit unui conațional de-al lor câte 4.000 de dolari fiecare, ca ultimul să le organizeze trecerea facilitată a frontierei de stat.

În data de 18 octombrie, pe direcția localităților Novîe Troianî (UA)- Taraclia (RM), polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu au observat două persoane care nestingherit înaintau, pe jos, dinspre statul vecin spre interiorul țării.

La somația patrulei de a opri pentru cercetările de rigoare, persoanele au ezitat și s-au ascuns în vegetația abundentă din regiune. În context, a fost solicitată la fața locului grupa de intervenție, inclusiv au participat echipa canină a Poliției de Frontieră. Din primele verificări, câinele de serviciu Moly a luat urma fugarilor, fiind reținuți.

Ca urmare a măsurilor de investigații speciale, la scurt timp a fost identificat și organizatorul - cetățean ucrainean de 31 de ani, care aștepta persoanele într-un mijloc de transport de model Volkswagen Touareg. Bănuitul ar fi organizat intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova pentru cei doi ucraineni, de la care a pretins și primit câte 4000 dolari de la fiecare.

În fapt, organizatorul migrației ilegale a fost reținut pe un termen de 72 ore și plasată în izolatorul de detenție preventivă al IP Cahul. Cei doi cetățeni ucraineni au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD desfășoară acţiuni de investigație și urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor pe caz.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media