37 de ţări vor participa la Eurovision Song Contest 2023

21 octombrie 2022, 15:29 Muzică 194
Eurovision 2023.  Sursa: Eurovision

37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, cel mai mare eveniment de muzică live din lume. A 67-ea ediție, organizat de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC în numele câștigătorilor din 2022, Ucraina, va avea loc la Liverpool Arena în zilele de 9, 11 și 13 mai 2023.

Țări participante: Albania; Australia; Armenia; Austria; Azerbaidjan; Belgia; Croația; Cipru; Cehia; Danemarca; Estonia; Finlanda; Franța; Georgia; Germania; Grecia; Islanda; Irlanda; Israel; Italia; Letonia; Lituania; Malta; Moldova; Olanda; Norvegia; Polonia; Portugalia; România; San Marino; Serbia; Slovenia; Spania; Suedia; Elveția; Ucraina; Regatul Unit.

Din cele 37 de națiuni care participă, 31 vor concura în două semifinale, apoi se vor alătura cele 4 din Big 5 (Franța, Germania, Italia și Spania), găzduind Regatul Unit și Ucraina în Marea Finală.

BBC a fost de acord să organizeze evenimentul din 2023 în numele radiodifuzorului ucrainean UA:PBC, după victoria lor la Concursul de anul acesta de la Torino cu Stefania, Kalush Orchestra.


„Așteptăm cu nerăbdare să primim artiști din toate cele 37 de țări la Liverpool, orașul pop, în luna mai. Competiția de anul viitor promite să fie una deosebit de specială și lucrăm din greu cu BBC chiar acum pentru a ne asigura că sute de milioane de telespectatori se vor bucura de cel mai bun concurs Eurovision de până acum, cu Ucraina în centrul evenimentului”,a declarat Martin Österdahl, supraveghetorul executiv al Eurovision Song Contest.

Regatul Unit va găzdui Concursul Eurovision pentru o nouă oară, număr record, după ce a intervenit anterior pentru a găzdui evenimentul pentru alţi radiodifuzori la Londra în 1960 şi 1963, la Edinburgh în 1972 şi Brighton în 1974.

De asemenea, BBC a organizat concursul după 4 din cele 5 victorii ale lor: la Londra în 1968 şi 1977, Harrogate în 1982 şi Birmingham în 1998.

Mai multe detalii despre Eurovision Song Contest 2023, inclusiv sloganul evenimentului și detalii despre vânzarea biletelor, vor fi dezvăluite în lunile următoare.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media