FOTO/ Spiegel/ Rusia ar pregăti un atac aerian masiv asupra Ucrainei. Denisenko: „Rușilor le ia de la 7 până la 14 zile pentru a se pregăti pentru o nouă lovitură masivă precum cea din 23 noiembrie”

1 decembrie 2022, 13:03 Ucraina 251
Imagini din satelit. Rusia ar pregăti un atac masiv asupra Ucrainei.  Sursa: Maxar Technologies / European Space Imaging

Rusia ar pregăti un atac aerian masiv asupra Ucrainei, potrivit experților care au efectuat o analiză a imaginilor din satelit ale aerodromului Engels-2, de lângă Saratov, efectuate de la Maxar Technologies și Planet Labs, scrie publicația germană Spiegel.

Imaginile din 28 noiembrie arată activitatea pe aerodrom. Se presupune că douăzeci de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-95 și Tu-160 se pregătesc pentru un alt atac.

„Activitatea la bază este extrem de mare”, a confirmat Arda Mevlutoglu, un analist militar independent, pentru Spiegel.

În apropierea bombardierelor sunt și rezervoare de combustibil, cutii mari de muniție, vehicule și materiale de reparații.

„Este interesant și faptul că multe avioane de marfă mari sunt parcate pe trotuar, indicând o recentă expediție mare către bază, posibil rachete de croazieră... Numărul extrem de mare de bombardiere de pe trotuar indică o creștere a numărului de operațiuni, dacă nu un atac iminent la scară largă”, a precizat analistul militar.

Konrad Muzyka, expert militar la Rochan Consulting, vede, de asemenea, semne că există o activitate crescută la bază.

„Există multă mișcare la sol, multe avioane sunt întreținute și, evident, se pregătesc pentru noi misiuni. De asemenea, se văd cărucioare care ar putea fi folosite pentru a transporta rachete de croazieră Kh-55 sau Kh-101.”

Analiştii spun că Engels-2 este una dintre cele mai importante baze pentru Forţele Aeriene Ruse, deoarece găzduieşte două regimente de bombardiere strategice care fac parte din tacticile de descurajare nucleară aeriană a Rusiei.

În februarie, Rusia a desfășurat acolo bombardiere suplimentare în pregătirea unui război major și de atunci a folosit baza pentru lovituri aeriene masive în Ucraina.

După atacul masiv cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei din 23 noiembrie, care a dus la întreruperi masive de curent atât în Ucraina, cât și în R. Moldova, autoritățile ucrainene și experții au avertizat că Federația Rusă va pregăti o nouă lovitură.

„Rușilor le ia de la 7 până la 14 zile pentru a se pregăti pentru o nouă lovitură masivă precum cea din 23 noiembrie”, a declarat Vadim Denisenko, consilier al ministrului de Interne.

Rusia atacă instalațiile energetice din întreg teritoriu al Ucrainei, de la începutul lunii octombrie.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media