Rusia vrea să părăsească UEFA: „Acum, a juca în Asia este o oportunitate”

28 noiembrie 2022, 18:27 Sport 158
FIFA și UEFA au suspendat Rusia din toate competițiile.  Sursa: EUROSPORT

Alexander Dyukov (54 de ani), președintele Federației Ruse de Fotbal, a declarat că ia în considerare ca echipa națională a Rusiei, precum și echipele de club din Rusia să părăsească UEFA, forul suprem fotbalistic din Europa și să se mute în Confederația Asiatică de Fotbal.

„În urmă cu câteva luni, am declarat că este prematur să ne mutăm în Confederația Asiatică de Fotbal. Acum, a juca în Asia este o oportunitate pe care ar trebui să o luăm în considerare”a spus Alexander Dyukov, potrivit spaniolilor de la Marca.

În februarie, la puțin timp după ce Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declanșat războiul din Ucraina, FIFA a exclus echipa națională din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Astfel, rușii nu au putut juca semifinala barajului de calificare la turneul final, Polonia calificându-se la masa verde.

Și UEFA a luat măsuri împotriva rușilor. Forul de la Nyon a decis suspendarea tututor echipelor de club din Rusia din cupele europene, pe o perioadă nedeterminată.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media