Nicu Popescu a transmis condoleanțe familiilor, urmare a exploziilor de pe teritoriul Poloniei: MAEIE își exprimă solidaritatea cu statul polonez

16 noiembrie 2022, 07:49 Politică 69
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) își exprimă solidaritatea cu Polonia urmare a exploziilor de pe teritoriul său produse în după amiaza zilei de 15 noiembrie.

„Rămânem în contact cu autoritățile de la Varșovia, care stabilesc circumstanțele producerii acestora”, se arată în comentariul MAEIE.

MAEIE precizează că în legătură cu decesul a două persoane în satul polonez Przewodów de la granița cu Ucraina, ministrul Nicu Popescu a transmis omologului său polonez Rau Zbigniew cele mai sincere condoleanțe familiilor îndurerate ale victimelor inocente.

Amintim că, două rachete rusești au căzut marți, 15 noiembrie, pe teritoriul Poloniei și au ucis două persoane, susține un înalt oficial al serviciilor de informații americane, citat de Associated Press. Serviciul de presă al guvernului polon a anunțat că prim-ministrul Mateusz Morawiecki a ordonat marți seara convocarea imediată a miniștrilor, însă fără să ofere detalii despre motivul reuniunii.

Presa poloneză a informat că două persoane au murit marți după-amiază, 15 noiembrie, după ce un proiectil a lovit o zonă în care cerealele se uscau în Przewodów, un sat polonez de lângă granița cu Ucraina.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a negat și a calificat drept „o provocare” informațiile din presa poloneză despre căderea a două rachete rusești pe teritoriul țării, ucigând două persoane. Într-un comunicat de presă, MID a precizat că epavele din fotografiile difuzate în spațiul public nu au legătură cu armele rusești.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media