Un moldovean a încercat să scoată din țară 2.000 de pachete de țigări: Le-a ascuns în caroseria automobilului

20 septembrie 2022, 11:16 Societate 110
Țigări camuflate în autoturism.  Sursa: border.gov.md

Un moldovean a încercat, în această dimineață, 20 septembrie, să transporte ilegal peste frontieră 2.000 de pachete de țigări.

Potrivit Poliției de Frontieră, în procesul efectuării măsurilor speciale de investigații și a materialelor acumulate de către ofițerii de investigații ai Direcției regionale Vest, a fost stabilit că în regiunea de vest a Republicii Moldova, un grup de persoane a organizat o schemă frauduloasă de trecere prin contrabandă a produselor de tutungerie, cu eludarea controlului vamal.

La fel, a fost stabilită metoda de lucru a persoanelor implicate, fiecare având rolul său bine determinat, care se manifestă în organizarea lucrului, achiziționarea și transportarea nemijlocită a țigărilor cu suportul mijloacelor de transport reutilate cu locuri special amenajate în caroserie.

În rezultat, pe sensul de ieșire din R. Moldova s-a apropiat la linia de control unitatea de transport de model Volkswagen Pasat, înmatriculată în România, care figura în cercetările efectuate.

În acest sens, angajații Secției investigații speciale cu suportul polițiștilor de frontieră și vameșilor din PTF Sculeni, au supus controlului amănunțit automobilul vizat. O cantitate de 2.000 de pachete de țigări, cu timbru de acciz autohton, au fost scoase din locurile special amenajate din caroseria autoturismului.

Șoferul este un bărbat de 35 de ani cu dublă cetățenie (RM/RO).

În prezent, echipa de control comun întreprinde acțiuni pentru stabilirea și altor circumstanțe.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media