Rîbnița/ S-a deconectat lumina în timpul unei operații chirurgicale: „Salvatorii au acționat imediat”

24 noiembrie 2022, 13:36 Sănătate 198
Doctori.  Sursa: health.ro

Medicii din Rîbnița au salvat viața unui pacient în timp ce luminile au fost deconectate ieri, 23 noiembrie. Potrivit presei locale, doctorii efectuau în acel moment o operație chirurgicală.

Imediat ce a fost deconectată lumina, au fost anunțați salvatorii care au acționat prompt și au conectat spitalul la o sursă de alimentare de rezervă.

Maternitatea din Tiraspol și spitalul din Slobozia au fost, de asemenea, conectate la o sursă de alimentare de rezervă, a declarat Vadim Șmalenko, șeful salvatorilor din stânga Nistrului.

Amintim că la 23 noiembrie, forțele armate ale Rusiei au atacat din nou cu rachete orașele ucrainene, în special țintind obiectivele energetice ale țării vecine. În urma atacurilor, în toată R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică, deja a doua oară. Potrivit ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

În acest context, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a solicitat convocarea de urgență a ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate inclusiv în Republica Moldova.

O asemenea situație a avut loc la 15 noiembrie - urmare a bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media