Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, chemat să dea explicații la MAEIE; Nicu Popescu: „Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au lăsat Moldova în întuneric, din nou”

23 noiembrie 2022, 16:16 Politică 235
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate, iar drept urmare au fost întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova inclusiv în capitală.

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au lăsat Moldova în întuneric, din nou. Pane de curent masive în toată țara, inclusiv Chișinău și în clădirea MAEIE. Am dat instrucțiuni ca ambasadorul Rusiei să fie chemat pentru explicații”, a scris Popescu pe Twitter.

Totodată, MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații.

Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere, iar acest război trebuie oprit cât mai repede.

Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete. În urma acestora, în toată R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică, deja a doua oară. Potrivit ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

O asemenea situație a avut loc la 15 noiembrie - urmare a bombardamentelor Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media