Contul de Telegram, dar și poșta electronică ale procurorului general interimar au fost sparte. Pretinsa corespondență, făcută publică

25 noiembrie 2022, 13:35 Justiție 196
Ion Munteanu, procuror.  Sursa: captură video/privesc.eu

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, este următoarea persoană care apare pe site-ul anonim Moldova Leaks, de această dată nu doar cu canalul de Telegram spart și cu pretinse conversații afișate, așa cum a fost și în cazul celorlalte persoane publice, ci și cu poșta electronică spartă. Potrivit administratorilor acestui site, informația din mail-ul personal al acuzatorului de stat este de pe o perioadă de 12 ani, iar pretinsa corespondență de pe Telegram a fost publicată la 67 de chaturi.

Până în prezent, Moldova Leaks a publicat pretinse conversații de pe Telegram ale ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, secretarului Consiliului Suprem de Securitate Dorin Recean, ministrei de Interne Ana Revenco, șefului IGP Viorel Cernăuțeanu, directorului executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS) Vadim Pistrinciuc și ministrului Economiei Dumitru Alaiba.

Totul a început pe 9 noiembrie atunci când canalele oficiale de Telegram ale președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute. Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către site-ul Moldova Leaks.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media