În Rusia se anunță acțiuni de protest împotriva mobilizării anunțate de Vladimir Putin

21 septembrie 2022, 15:19 Rusia 209
Protest Rusia.  Sursa: Kandinskiy Dmitri/vtomske.ru

Mișcarea „Vesna” a făcut apel la un protest împotriva mobilizării anunțate de președintele rus Vladimir Putin. Activiștii le cer cetățenilor să se adune la ora 19:00 pe 21 septembrie în centrul orașelor lor.

„Mii de bărbați ruși, tații, frații și soții noștri, vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii?”, se arată în apelul mișcării.

„Deputații și oficialitățile care țipau zilnic despre necesitatea mobilizării vor rămâne în scaunele lor calde, vii și bine. Credem că ar trebui mobilizați și trimiși în Ucraina - lăsați-i să moară pentru fanteziile lor bolnave și nu trimiteți băieții obișnuiți la moarte”, se mai menționează în postare.

Activiștii mișcării „Vesna” le-a cerut soldaților ruși să refuze să participe la război și să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate de Duma de Stat, care fac din aceasta o infracțiune.

Amintim că, liderul de la Kremlin a anunțat mobilizare parțială.

Liderul de la Kremlin afirmă că până acum, pe frontul din Ucraina au luptat doar militari profesioniști și voluntari. De acum încolo însă, din cauză că Ucraina nu vrea să se așeze la masa negocierilor, fiind influențați de Occidentul care nu dorește pace și alimentează cu armament armata ucraineană, Rusia este mai determinată ca oricând să demoleze regimul neo-nazist din Ucraina și să elibereze teritoriile ucrainene.

Putin spune că ideea mobilizării parțiale aparține Ministerului Apărării și o susține, semnând deja un decret în acest sens. Mobilizarea parțială, spune Putin, va începe de astăzi, iar asta înseamnă convocarea doar acei cetățeni care sunt în rezervă, care au slujit deja Armatei ruse și au experiență militară. Liderul de la Kremlin spune că noii mobilizați nu vor fi trimiși imediat pe front, dar vor trece instruire militară.


Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media