„Rușii vor sânge, nu negocieri”. Replica lui Kuleba după ce Lavrov a spus că „obiectivele geografice” ale Rusiei în Ucraina s-au schimbat

20 iulie 2022, 20:43 Ucraina 362
Dmitro Kuleba.  Sursa: CNN

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a făcut miercuri un nou apel către Occident să livreze Ucrainei mai multe arme şi să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, după ce omologul său de la Moscova, Serghei Lavrov, a anunțat că obiectivele Rusiei în Ucraina deja nu se mai limitează la regiunea Donbass, ci includ o serie de alte teritorii.

„Mărturisindu-și visurile de a acapara mai multe pământuri ucrainene, ministrul rus de externe demonstrează că Rusia respinge diplomația și pune accent pe război și teroare. Rușii vor sânge, nu negocieri. Fac un apel tuturor partenerilor să crească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei și să accelereze furnizarea de arme către Ucraina”, a scris șeful diplomației ucrainene pe contul său de Twitter.


Reacția lui Kuleba vine după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina nu se mai limitează doar la Donbas, estul ţării, ci se concentrează de asemenea şi pe „o serie de alte teritorii” şi s-ar putea extinde.

Lavrov a adăugat că obiectivele Rusiei se vor extinde și mai mult dacă Occidentul va livra arme cu rază lungă de acțiune Kievului.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media