Statele Unite trimit încă patru sisteme de rachete de tip HIMARS în Ucraina, anunţă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

21 iulie 2022, 11:15 SUA 118
Austin Lloyd.  Sursa: news.ro

Statele Unite vor trimite încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) în Ucraina, a anunţat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează The Guardian.

„Vom continua să găsim modalităţi inovatoare de a oferi sprijinul pe termen lung pentru bărbaţii şi femeile curajoşi din forţele armate ucrainene şi ne vom adapta asistenţa pentru a ne asigura că Ucraina are tehnologia, muniţia şi armele necesare apărării”, a spus Austin, la începutul unei întâlniri virtuale cu aliaţii din Ucraina.

Şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley a declarat într-o conferinţă de presă desfăşurată după întâlnire, că Ucraina a folosit Himars pentru a viza punctele de comandă şi control ruseşti, reţelele logistice şi locurile de apărare aeriană din Ucraina.

Sistemele de tip HIMARS au o rază de acţiune mai mare şi sunt mai precise decât artileria pe care Ucraina a avut-o în arsenalul său.

Austin a spus că noul pachet va include şi cartuşe pentru sisteme de lansare de rachete multiple, precum şi muniţii de artilerie.

„Forţele ucrainene folosesc în prezent sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune, inclusiv HIMARS, furnizate de Statele Unite şi alte sisteme de la aliaţii şi partenerii noştri. Apărătorii Ucrainei fac eforturi pentru a opri avansurile Rusiei în Donbas”, a scris Lloyd Austin pe Twitter, joi.

Astfel, Statele Unite au trimis până acum, inclusiv cu noul pachet anunţat, 16 sisteme de tip HIMARS, Ucrainei.

Washingtonul a oferit asistenţă de securitate în valoare de 8 miliarde de dolari de la începutul războiului, inclusiv 2,2 miliarde de dolari în ultima lună.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media