Noi detalii despre starea fundașului olandez de la Zimbru: „Din păcate așteptările medicilor și ale tuturor dintre noi nu s-au adeverit”. Mesajul fratelui jucătorului

9 august 2022, 15:59 Sport 344
Donny van Iperen la prezentare.  Sursa: Zimbru.md

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a venit cu noi detalii despre starea de sănătate a jucătorului olandez, Danny van Iperen care s-a accidentat grav la meciul de sâmbătă, 6 august de la Ternovca, Stânga Nistrului. Directorul General al clubului, Sergiu Topor spune că situația jucătorului rămâne în continuare gravă, așteptările de îmbunătățire a stării sale de sănătate nu s-au adeverit și că se fac toate eforturile necesare pentru a-l salva.

Potrivit informației prezentate, de Donny van Ipren se ocupă un consiliu format din cei mai buni medici din Republica Moldova, iar clubul contribuie cu tot ce se poate, inclusiv financiar pentru tratamentul jucătorului și suportul familiei sale care a ajuns la Chișinău.

"Donny este în spital, din păcate așteptările medicilor și ale tuturor dintre noi nu s-au adeverit. Donny este în continuare în comă. Duminică, medicii ne-au spus că sunt îmbunătățiri ale stării de sănătate, iar asta ne-a oferit o speranță în plus. Tot duminică am aflat că nu are hemoragie cerebrală și nu va necesita intervenție chirurgicală. Dar din păcate de atunci și până în prezent situația a rămas a fi una gravă, pentru că din acel moment nu au mai apărut alte îmbunătățiri semnificative în starea de sănătate a jucătorului”, se arată în declarație.

Sergiu Topor spune că în această situație s-a implicat plenar întreg clubul, inclusiv proprietarul și finanțatorul Zimbru Chișinău, omul de afaceri Nicolae Ciornîi.

„Președintele clubului, domnul Nicolae Ciornîi, a rugat personal să se implice cei mai buni specialiști din țară pentru a îl salva pe Donny. În tot acest timp finanțatorul echipei a oferit toată asistența necesară familiei fotbalistului! Îi îndemn pe toți să nu speculeze în aceste momente dificile, ci să-l susțineți pe Donny, familia lui și clubul nostru în această perioadă dificilă", a declarat Directorul General, Sergiu Topor.

Cu un mesaj despre întreaga situație a venit și fratele lui Donny, Joey van Iperen. "Situația în ceea ce privește sănătatea lui Donny este una foarte dificilă, fratele meu este în continuare în comă. Ne rugăm pentru ca el să găsească puterea pentru a își reveni. Familia este recunoscătoare pentru sprijinul clubului, fanilor și tuturor celor ce s-au implicat în susținerea lui Donny. Vă simțim ca fiind familia noastră și vrem pe această cale să vă mulțumim tuturor pentru eforturile și rugăciunile îndreptate către fratele meu. Sperăm și ne rugăm ca tot ajutorul și dragostea să îl ajute să aibă putere pentru a se trezi. Donny este un luptător în fotbal, dar și în afara terenului! Iar în aceste momente demonstrează mai mult că niciodată cât de puternic este. Vă mulțumim pentru că sunteți alături!", a declarat Joey van Iperen citat de Zimbru.md.


Fundașul clubului Zimbru, Donny van Iperen a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova. A doua zi, clubul a anunțat o ameliorare a stării sale, însă ulterior evoluția a fost una stabilă grea și medicii se luptă acum pentru viața sa.

În acest context, clubul de fotbal Zimbru Chișinău a făcut un apel public suporterilor săi să vină la stadion sau să cumpere online bilete pentru următorul meci de pe teren propriu de sâmbătă, 13 august cu FC Bălți, iar toți banii adunați vor fi donați familiei lui Danny Van Iperen pentru tratamentul său.

Biletele online sunt deja în vânzare pe site-ul iTicket.md.

Fundașul central olandez Donny van Iperen, în vârstă de 27 de ani, a fost transferat de Zimbru în această vară. El a fost integralist la debut, în 1-1 cu campioana Sheriff Tiraspol din prima etapă a Super Ligii.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media