„Președintele tău favorit a fost redus la tăcere” - Donald Trump anunță lansarea propriei reţele sociale

21 octombrie 2021, 11:51 SUA 58
Donald Trump.  Sursa: Jeenah Moon, Reuters

Donald Trump își lansează propria reţea socială denumită „Truth Social”, după ce în ianuarie a fost interzis de Twitter, Facebook şi YouTube, fiind învinuit de incitare la violență pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington. Un anunț în acest sens a fost făcut miercuri, 20 octombrie, de fostul președinte american.

„Truth Social este un cort mare, o rețea deschisă și gratuită unde oamenii să poată comunica, să-și exercite drepturile garantate de primul amendament”, se arată într-un anunț pe Twitter.

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor. Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență imensă pe Twitter, totuși președintele tău favorit american a fost redus la tăcere”, a afirmat fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Omul de afaceri republican a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după atacul asupra Capitoliului condus de adepții săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la alegerile prezidenţiale, la 6 ianuarie.

Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter - unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase, precum şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram.

Platforma „Truth Social” va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021, se arată în comunicat, în timp ce noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi „no-woke”.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media