Producătorul TV Corneliu Durnescu este noul vicedirector general al TRM, șeful Televiziunii Publice Moldova 1

13 decembrie 2021, 15:26 Cultură 912
Corneliu Durnescu.  Sursa: Corneliu Durnescu/Facebook
Jurnalistul și producătorul TV Corneliu Durnescu este noul director general adjunct al companiei de stat „Teleradio-Moldova” (TRM) și va conduce Televiziunea Publică Moldova 1. Acesta a fost numit în funcție luni, 13 decembrie de către directorul general al companiei, Vlad Țurcanu.

Noul director al televiziunii publice a fost prezentat companiei, inclusiv membrilor Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare.

Corneliu Durnescu, jurnalist de profesie și manager media, a fost până acum producător executiv TV la Radio Europa Liberă din Moldova. Anterior, a ocupat posturile de director de știri la televiziunile Jurnal TV și Pro TV Chișinău.

Amintim că pe 4 noiembrie 2021, Parlamentul a aprobat un proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, prin care compania „Teleradio Moldova” a revenit sub control parlamentar.

De atunci, s-a schimbat întreaga conducere a furnizorului public naţional de servicii media.

Pe 25 noiembrie, Parlamentul a numit în funcţie şapte membri noi ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al furnizorului public naţional de servicii media – IP Compania „Teleradio-Moldova”. Aceștia sunt Arcadie Gherasim și Sergiu Stanciu, propuși de către majoritatea parlamentară; Corneliu Popovici, propus de către opoziție; Aurelian Danilă, Loretta Handrabura, Cristian Jardan și Irina Mațenco, propuși de organizații ale societății civile.

Noii membri ai CSD au fost desemnaţi pentru o perioadă de şase ani.

Ulterior, pe 3 decembrie, Parlamentul l-a numit pe jurnalistul Vlad Ţurcanu în funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM).

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media