DOC/ „Acuzații false”. Reacția APP la declarațiile lui Slusari privind desemnarea unui reprezentant al statului în cadrul S.A. „Moldovagaz”

6 iulie 2021, 19:32 Economie 53
Agenția Proprietății Publice.  Sursa: tv8.md

Agenția Proprietății Publice (APP), a venit cu o reacție la declarațiile deputatului Platformei DA, Alexandr Slusari, privind desemnarea „cu abateri” Marian Mamei în calitate de reprezentant al statului în cadrul S.A. „Moldovagaz”, dar și în calitate de membru al consiliului în cadrul întreprinderii. Reprezentanții APP susțin că informațiile privind „existența unui eventual pericol în asigurarea securității energetice a Moldovei sub aspectul aprovizionării țării cu gaze naturale” sunt eronate, iar deputatul a lansat „deliberat acuzații false”.

„Conform listei acționarilor S.A. „Moldovagaz”, întocmită de Depozitarul central unic al valorilor mobiliare la data de 25.05.2021, Agenția Proprietății Publice deține 4 708 876 acțiuni ordinare nominative cu drept de vot, ce constituie 35,33% din capitalul social al societății.

Din considerentul că, cota statului în S.A. „Moldovagaz” nu depășește 50% din acțiuni în asigurarea reprezentării statului în societate, Agenția Proprietății Publice l-a desemnat, în calitate de reprezentant al Guvernului în cadrul societății și membru al Consiliului de observatori al S.A.„Moldovagaz” pe dl Marian Mamei, șef Direcție infrastructura calității și securitate industrială din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, care are o experiență amplă în domeniul energetic, iar în perioada anului 2019 a fost membru al Comisiei de cenzori a S.A „Moldovagaz”. Ministerul Economiei și Infrastructurii nu a înaintat candidați pentru Consiliul S.A. „Moldovagaz”.”, se arată într-un comunicat de presă al APP.

Totodată, reprezentanții APP spun că Agenția se ghidează de actele normative în vigoare și insistă că nu există pericol în asigurarea securității energetice a Moldovei sub aspectul aprovizionării țării cu gaze naturale - „fapt invocat eronat de către unii actorii politici cu interes propriu campaniei electorale în desfășurare și cu lansarea, în moddeliberat, a acuzațiilor false”.

Amintim că marți, 6 iulie, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul unui briefing de presă că Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a emis un ordin privind desemnarea în calitate de reprezentant al statului în cadrul S.A.Moldovagaz, fără a notifica Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) şi a înaintat această candidatură şi în calitate de membru al consiliului societăţii respective. Mai mult, a fost propusă şi promovarea unei persoane în consiliul S.A.Moldovagaz, la fel, contrar prevederilor statutului.

Deputatul Platformei DA a publicat și o serie de acte prin care se arată că MEI a solicitat revocarea candidaturilor desemnate de Agenţie pentru organele de conducere a concernului moldo-rus şi promovarea candidaţilor înaintate de Minister conform statutului societăţii.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media