Reacţia MAI din România, după ce imaginile cu un bărbat lovit de un câine pe trecerea de pietoni au devenit virale. Trei întrebări şi-au primit răspunsul

10 iunie 2021, 12:57 Divertisment 57
Lovit de câine pe trecerea de pietoni.  Sursa: Captură de ecran

Ministerul Afacerilor de Interne din România a venit cu câteva precizări după ce imaginile cu un bărbat lovit de un câine pe trecerea de pietoni au devenit virale. Potrivit MAI, în realitate, cazul s-a petrecut în Brazilia şi a fost postat iniţial pe Reddit, curiozitatea internauţilor i-a determinat pe reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne să dea curs invitaţiei oamenilor şi să răspundă câtorva întrebări, scrie Mediafax.

Știrea inițială:

Un bărbat a fost lovit de un câine pe o trecere de pietoni. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care un bărbat se asigură să nu vină nicio mașină, iar atunci când pune piciorul pe trecere, un câine care alerga după o mașină îl pune la pământ. În imagini se observă cum bărbatul se lovește la cap și coloană și rămâne la pământ pentru câteva momente. Imaginile au devenit virale după ce au apărut pe o pagină de Facebook.

Momentul a fost postat apoi pe pagina de Facebook Atenţie Poliţia Botoşani, acolo unde a atras un val de reacţii îngrijorate, dar şi amuzate din partea utilizatorilor reţelei de socializare. Videoclipul a fost vizionat de peste 250.000 de ori în 14 ore, scrie Alephnews.

„Polițiștii caută câinele care a părăsit locul accidentului”, „A reușit până la urmă să facă rost de numărul de înmatriculare cineva?”, sunt câteva dintre comentariile la postare.Reacția MAI:

„Am primit acest video cu întrebarea: Câinele care alerga după o maşină poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului?

Răspuns:

1. Recomandăm tuturor pietonilor să se asigure temeinic atunci când traversează, chiar şi pe trecerea de pietoni. Pericolul poate apărea oricând fie pe 4 roţi, fie pe 4 picioare şi cu coadă.

2. Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Însă, cum câinele nu conducea un vehicul, desigur răspunsul este NU.

3. Îi rugăm pe conducătorii auto să conducă preventiv pentru evitarea producerii unor accidente, mai ales că au la îndemână mai multe posibilităţi: cunoaşterea semnelor de circulaţie şi … frâne mai bune decât ale căţelului din imagine.

P.S. Legenda spune că maşina este urmărită şi în acest moment de câine.”

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media