„Moldova lor...” - Filmul unei studente din Moldova la Cluj dedicat aniversării celor 30 de ani de la independență

18 iunie 2021, 21:46 Film 142
Ana Maria Dumbrăveanu.  Sursa: Ana Maria Dumbrăveanu via Facebook

Studenta Facultății de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Ana-Maria Dumbrăveanu va participa la gala CineMedia a facultății cu primul film al său - „Moldova lor”, un scurtmetraj dedicat celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Proiecția va avea loc la Cinematograful Dacia din Cluj la 23 iunie.

Filmul prezintă un documentar cu imagini de arhivă a Moldovei Sovietice, multe dintre care nu sunt cunoscute publicului. Ana Maria Dumbrăveanu spune că a ales această temă pentru că noua generație nu cunoaște aproape nimic despre această perioadă care nu este deloc studiată la școală.

„E o temă tabu în societatea noastră și destul de controversată. Am simțit frustrare în școală când perioada asta a fost trecută superficial, cumva am simțit o gaură între deportările staliniste și mișcarea de renaștere (perioada 1950-1989) care nu prea e studiata în școli, dar cred că e importantă”, spune Ana Maria.Tânăra cineastă spune că demult și-a dorit să creeze un astfel de film și chiar a aplicat pentru un proiect mai mare pentru a-l realiza, dar nu a reușit de una singură. Iar acum, odată cu aniversarea celor 30 de ani de independență s-a ivit ocazia perfectă, a declarat Ana Maria Dumbrăveanu pentru Replica Media.


Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media