Trenulețul a ajuns la destinație. Reprezentanții Moldovei la Eurovision: „Ne bucurăm că am făcut ca întreaga Europă să cânte în limba română”

17 mai 2022, 11:25 Societate 204
Zdob și Zdub și Frații Advahov .  Sursa: captură video/privesc.eu
Trupa Zdob și Zdub și orchestra fraților Advahov au ajuns acasă. Prima și ultima oprire a fost Gara Feroviară. Băieții noștri au ieșit din vagonul trenului pe ritmul „Trenulețului” și au fost întâmpinați cu aplauze.

În debutul conferinței, ei au menționat că sunt mândri că au putut cânta în limba română pe scena de la Torino și că au făcut astfel ca întreaga Europă să cânte în limba română.

„Nu am fost Zdob și Zdub în scenă, am fost Moldova. Suntem mândri că am putut cânta în limba română și am făcut ca întreaga Europă să cânte în limba română”, a declarat Vasile Advahov.

„Dragi prieteni, eu deja am fost a treia oară la acest concurs. Pentru mine Eurovision nu este o competiție, este un concurs de muzică, de prietenie, de pace. Noi, toți artiștii, suntem oamenii care aduc inima, talentul si toți sunt cei mai tari. Eu cred că nu contează ce loc ai luat din partea juriului, tu faci sarbatoare oamenilor”, a adăugat Roman Iagupov, solistul trupei Zdob și Zdub.

„Reacția publicului a fost atât de mare. Nu ne-am așteptat ca piesa să aibă așa succes. Nu cred ca avea să influențeze juriul, pentru noi a fost important publicul. Eu cred că și juriul a dansat pe muzica noastră”, a conchis Vitalie Advahov.

Aceștia au mai menționat că urmează o colaborare muzicală între ei și vor lansa și un album împreună. Totodată, trenulețul mai are deja o stație de oprire în toamnă, la renumitul festil Oktoberfest, unde au primit deja o invitație.

Amintim că, Republica Moldova a intrat în top 10 la concursul internațional Eurovision Song Contest 2022. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov au reușit să claseze țara noastră pe locul 7. Moldovenii noștri au ridicat sala în picioare cu melodia „Trenulețul”, cântată în limba română și engleză. Publicul a fost încântat de prestația lor, au chiuit și au dansat. Câștigătoarea ediției de anul acesta a devenit țara vecină, Ucraina.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media