Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar. Magistrații au prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile

13 iulie 2022, 17:31 Justiție 140
Alexandr Stoianoglo.  Sursa: Procuratura Generală

Magistrații au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, aplicată în privința Procurorului General suspendat Alexandr Stoianoglo. Hotărârea a fost emisă miercuri, 13 iulie, de Judecătoria Chișinău sediul Ciocana.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au examinat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile în privința Procurorului General suspendat și au asmis parțial demersul, anunță Procuratura Atticorupție.

Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

Așadar, în perioada imediat următoare, procurorul de caz, urmează să analizeze motivele care au stat la baza admiterii parțiale a demersului și va decide asupra contestării cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, a deciziei menționate.

Amintim că la 5 octombrie 2021, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale. Tot la ședința CSP s-a decis suspendarea sa din funcție. În aceeași zi acesta a fost suspendat din funcție și reținut, în urma unor percheziții efectuate la biroul său de la PG și la domiciliu.

Recent, Stoianoglo a scăpat de acuzațiile în dosarul profesorilor turci, pornit la 4 februarie 2022, în care a fost învinuit de amestec în înfăptuirea justiției, cu folosirea situației de serviciu în procesul de instrumentare a dosarului.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media