General rus, despre faza a doua a războiului din Ucraina: Controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei, cu acces direct la regiunea transnistreană, unde „există fapte de oprimare a populației de limbă rusă”

22 aprilie 2022, 12:46 Rusia 707
Rustam Minnekaev.  Sursa: zavtra.ru

Sarcina armatei ruse în cadrul celei de-a doua etape a războiului împotriva Ucrainei este să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei, a declarat comandantul adjunct al Districtului Militar Central (CVO), Rustam Minnekaev, la reuniunea anuală a Uniunii Industriilor de Apărare din Regiunea Sverdlovsk. Generalul rus a menționat că prin controlul asupra sudului Ucrainei trupele ruse vor avea o „altă ieșire către Transnistria”, regiunea separatistă a Republicii Moldova, citat de TASS.

Rustam Minnekaev a declarat că una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei, ceea ce va deschide un coridor terestru spre Crimeea.

„Acest lucru (n.red. controlul asupra Donbasului) va oferi un coridor terestru către Crimeea și va influența facilitățile vitale ale forțelor militare ucrainene, porturile Mării Negre prin care sunt livrate produsele agricole și metalurgice către țări”, a spus adjunctul comandantului.

De asemenea, acesta a subliniat că dacă Rusia va controla sudul Ucrainei, va avea o altă ieșire către regiunea transnistreană unde, spune el, „există fapte de oprimare a populației de limbă rusă”.

„Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic. Toată Europa, întreaga lume a fost împotriva noastră. Și acum se întâmplă același lucru, nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a adăugat el.

Minnekaev a menționat că superioritatea tehnică a armatei ruse asupra Forțelor Armate ucrainene pe uscat, pe mare și pe spațiul aerian „este evidentă”.

„În timpul grevelor, forțele armate ruse nu suferă nicio pierdere. Acest lucru afectează cel mai mult moralul personalului Forțelor Armate ale Ucrainei. Superioritatea tehnică a armatei ruse pe uscat, pe mare și în aer a devenit evidentă,” el a spus.

Minnekaev a adăugat că operațiunea specială ar trebui „dusă cu succes la încheierea ei logică” și că toate sarcinile stabilite vor fi îndeplinite - „Nu am început acest război, dar îl vom termina”.

Amintim că la 19 aprilie 2022, în cea de-a 54-a zi de la invazia Rusiei în Ucraina, liderul de la Kiev Vladimir Zelenskiy a anunțat că a început a doua fază a războiului: Rusia va lupta pentru Donbas. Zelenskiy spune că armata ucraineană e pregătită și că va riposta.

„Ne vom apăra. Vom lupta. Nu vom da nimic din Ucraina și nu avem nevoie de altcineva. Sunt recunoscător tuturor luptătorilor noștri, tuturor orașelor noastre eroice din Donbass, Mariupol, precum și orașelor din regiunea Harkov care rezistă, care apără destinul întregii Ucraine și rezistă forțelor invadatorilor. Rubijne, Popasna, Zolote, Lisiceansk, Severodonetsk, Kramatorsk și toți cei care au fost cu Ucraina în toți acești ani și pentru totdeauna”, a declarat Zelsnkiy acum puțin timp în urmă.

Anterior, Zelenskiy a avertizat că „Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade”.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media