VIDEO/ De la 1 iulie, în Chișinău călătoria cu troleibuzul, autobuzul și microbuzul va fi de 6 lei, iar către suburbiile capitalei deplasarea va fi mai scumpă: Precizările edilului

21 iunie 2022, 13:34 Societate 263
troleibuz.  Sursa: Replica Media

De la mijlocul verii, în Chișinău călătoria cu troleibuzul, autobuzul și microbuzul va fi de 6 lei, iar către satele, comunele și orașele din componența municipiului Chișinău, deplasarea va fi mai scumpă cu 40 de bani per kilometru, în funcție de trasee și kilometraj.

„În raza orașului - sectoarele Rîșcani, Centru, Buiucani, Botanica, Ciocana, călătoria va fi 6 lei. Ceea ce este în afara orașului către suburbii, nu este vorba despre 12 lei, ci este vorba despre 40 bani vehicul/km, în funcție de trasee și kilometraj. În mare măsură poate rămâne 6 lei, poate fi 8 lei. Astăzi, de exemplu, până la Vadul lui Vodă costă 10 lei. Nu va fi mai mult de 12 lei, asta s-a menționat și vreau ca să cunoașteți toată lumea”, a punctat Ceban.


Amintim că, de la 1 iulie, costul unei călătorii cu troleibuzul, autobuzul și maxi-taxi în municipiul Chișinău ar urma să fie de 6 lei, comparativ cu 2 lei și, respectiv, 3 lei cât este în prezent.

Potrivit municipalității, în urma acestei decizii, „în premieră”: 200 de mii de pensionari vor călători gratuit, 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a vor călători gratuit și 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat, la 13 iunie, Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie, iar conform proiectului de decizie, primarul general Ion Ceban a fost delegat să ajusteze prețurile pentru o călătorie la transportul public municipal.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media