VIDEO/ De la 1 iulie, în Chișinău călătoria cu troleibuzul, autobuzul și microbuzul va fi de 6 lei, iar către suburbiile capitalei deplasarea va fi mai scumpă: Precizările edilului

21 iunie 2022, 13:34 Societate 217
troleibuz.  Sursa: Replica Media

De la mijlocul verii, în Chișinău călătoria cu troleibuzul, autobuzul și microbuzul va fi de 6 lei, iar către satele, comunele și orașele din componența municipiului Chișinău, deplasarea va fi mai scumpă cu 40 de bani per kilometru, în funcție de trasee și kilometraj.

„În raza orașului - sectoarele Rîșcani, Centru, Buiucani, Botanica, Ciocana, călătoria va fi 6 lei. Ceea ce este în afara orașului către suburbii, nu este vorba despre 12 lei, ci este vorba despre 40 bani vehicul/km, în funcție de trasee și kilometraj. În mare măsură poate rămâne 6 lei, poate fi 8 lei. Astăzi, de exemplu, până la Vadul lui Vodă costă 10 lei. Nu va fi mai mult de 12 lei, asta s-a menționat și vreau ca să cunoașteți toată lumea”, a punctat Ceban.


Amintim că, de la 1 iulie, costul unei călătorii cu troleibuzul, autobuzul și maxi-taxi în municipiul Chișinău ar urma să fie de 6 lei, comparativ cu 2 lei și, respectiv, 3 lei cât este în prezent.

Potrivit municipalității, în urma acestei decizii, „în premieră”: 200 de mii de pensionari vor călători gratuit, 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a vor călători gratuit și 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat, la 13 iunie, Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie, iar conform proiectului de decizie, primarul general Ion Ceban a fost delegat să ajusteze prețurile pentru o călătorie la transportul public municipal.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media