Ucraina: Cel puțin 338 de copii au fost uciși de la începutul invaziei ruse / 213 instituții de învățământ, complet distruse

24 iunie 2022, 13:23 Ucraina 70
Război în Ucraina.  Sursa: en.as.com

Cel puțin 338 de copii au fost uciși și alți 610 au fost răniți în Ucraina de la începutul invaziei rusești pe scară largă. Aceste date nu sunt definitive și se vor modifica, anunță Procuratura Generală ucraineană.

Potrivit procurorilor, în ultimele 24 de ore, un băiat de 13 ani a primit arsuri la picioare în urma exploziei unei bombe cu fosfor în regiunea Sumi.

Tot ieri, doi copii de 9 și 6 ani au fost răniți în urma bombardamentelor din regiunea Harkiv. Totodată, un copil a fost rănit în urma unor bombardamente din Lisichansk din regiunea Harkov.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că, în urma bombardării districtului Volnovakha din regiunea Harkiv, cinci copii au fost uciși și alți cinci au fost răniți.

Mai mult, procurorii au confirmat moartea a încă 9 copii și rănirea a altor 8 copii la Mariupol.

Regiunile unde au fost afectați cei mai mulți copii au fost în Donețk (335), Harkov (177), Kiev (116), Cernihiv (68), Lugansk (55), Herson (52), Mykolaiv (48), Zaporizhia (31) și Sumy (17).

Aceste date nu sunt încă definitive, deoarece stabilirea numărului de răniți și morți în locurile de ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și eliberate este încă în desfășurare.

În plus, ca urmare a bombardamentelor ruse constante în Ucraina, 2.061 de instituții de învățământ au fost avariate, dintre care 213 au fost complet distruse.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media