Siegfried Mureșan: „R. Moldova, cap de afiș în Parlamentul European în următoarele săptămâni”. Maia Sandu va ține un discurs în fața eurodeputaților

28 aprilie 2022, 14:51 Politică 188
Parlamentul European.  Sursa: europarl.europa.eu

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că în următoarele săptămâni, Republica Moldova va fi subiectul principal în Parlamentul European. Potrivit lui, va avea loc o dezbatere, iar ulterior eurodeputații vor semna o rezoluție prin care UE își va demonstra susținerea față de țara noastră.

Mai mult, în perioada 18 - 19 mai, președinta Maia Sandu va efectua o vizită la Parlamentul European pentru a face un raport și pentru a vorbi despre cât de important a fost ajutorul acordat de Uniunea Europeană în gestionarea crizei refugiaților.

„Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, am făcut solicitarea ca președinta Maia Sandu să se adreseze plenului Parlamentului imediat după tensionarea situației din Ucraina. Toate acestea au fost decise astăzi de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European, ca urmare a solicitării venite din partea noastră, a Grupului PPE. Ele au fost incluse pe agenda oficială a Parlamentului European pentru următoarele săptămâni”, a menționat deputatul român.

Mureșan a mai spus că toate aceste acțiuni demonstrează încrederea de care Republica Moldova se bucură acum la nivel european și dorința UE de a sprijini R. Moldova.
Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media