Președintele raionului Florești Ștefan Paniș, depistat de ANI cu avere nejustificată în sumă de aproximativ 2 milioane lei, pierde la Curtea de Apel

6 decembrie 2022, 16:42 Justiție 982
Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș.  Sursa: floresti.md

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) obține câştig de cauză la Curtea de Apel Chișinău în dosarul administrativ intentat în privința președintelui raionului Floreşti, Ştefan Paniş. Astfel, dacă și Curtea Supremă de Justiție va menține decizia celor două instanțe inferioare, atunci Paniș va rămâne fără peste 2 milioane de lei, avere nejustificată depistată de ANI, și riscă să fie demis din funcție.

„În cazul rămânerii definitive a Actului de constatare menționat (după ce se va expune Curtea Supremă de Justiție), Autoritatea va depune cererea de confiscare a averii nejustificate în conformitate cu prevederile art. 34 alin. (5) din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate”, a notat ANI într-un comunicat de presă.

Amintim că, în luna septembrie 2021, ANI a emis act de constatare pe numele președintelui raionului Florești, Ștefan Paniș. Acesta a fost constatat cu încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale. Acesta este la treilea mandat, primul fiind obținut în anul 2012. Astfel, controlul averii a fost extins pentru toată perioada exercitării funcției de demnitate publică, fiind efectuat și pe numele soției acestuia.

Dacă actul emis va rămâne definitiv, președintele raionului Florești ar putea fi decăzut din dreptul de a accede în funcție publică sau de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media