Litvinenco, despre decizia CSP de a respinge demersurile de anulare a concursului CSP: „Este regretabilă. Vom identifica soluții”

31 ianuarie 2023, 17:03 Justiție 142
Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției.  Sursa: Replica Media

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de a respinge demersul privind încetarea concursului pentru selectarea unui procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) este una „regretabilă”, susține ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Oficialul a declarat, după ședința Consiliului din 31 ianuarie, că acest concurs trebuie încetat deoarece „nu este credibil” și a menționat că va căuta soluții în acest sens.

„Este o decizie regretabilă, au fost doar cinci voturi legate de acest concurs lipsit de credibilitate. Vom vedea care sunt soluțiile. Atâta timp cât nu există încredere din partea societății pentru un concurs, evident că, indiferent cine va fi selectat, acea persoană nu poate produce performanțe”, a spus ministrul la finalul ședinței.

Ministrul este de părere „în continuare” că acest concurs trebuie încetat și a insistat ca CSP să examineze solicitările în acest sens, cu o zi înainte de proba interviu a candidaților, planificată pentru 1 februarie 2023.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins demersul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, care a propus încetarea desfășurării concursului și reluarea procedurii după ce CSP va trece prin procedura pre-vetting.

În aceeași ședință, Consiliul a declarat inadmisibilă cererea prealabilă înaintată de către candidatul la funcția de șef al PCCOCS Eugeniu Rurac privind anularea Hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor de constituire a Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS, dar și o sesizare a lui Iulian Groza, membru al aceleiași comisii, privind anularea etapei de preselecție și a concursului pentru selectarea unui procuror-șef al PCCOCS.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media