Klaus Iohannis: Nu sunt date că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată vreo acțiune care o privește

24 martie 2022, 11:14 România 275
Klaus Iohannis, președintele României.  Sursa: Replica Media

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea Summitului NATO de la Bruxelles, că nu sunt niciun fel de informații că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată o acțiune la adresa acestui stat, transmite Digi24.ro.

„Nu sunt justificate îngrijorările legate de țara noastră, România e în siguranță, e apărată de cea mai mare alianță, dar nici îngrijiorările legate de Republica Moldova nu au justificare. Nu sunt nicun fel de date că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.

Problemele Republicii Moldova vin din numărul mare de refugiați, slăbiciunea economică și situația energetică, Republica Moldova e stat captiv, primește energie doar din două surse - Rusia și Transnistria. Cam acestea sunt problemele Moldovei, putem ajută cu finanțări, transfer de energie și sprijin pentru economia Republicii Moldova.

Dar, la acest moment nu avem niciun fel de date că ar există alte amenințări”, a menționat Klaus Iohannis.

Amintim că, anterior, ministrul de Externe Nicu Popescu a declarat că „Republica Moldova nu este o țintă pentru acțiuni militare și nu vedem niciun motiv pentru care am fi atacați”, adougând că autoritățile de la Chișinău monitorizează situația din stânga Nistrului în contextul unui eventual semn de escaladare a tensiunilor după invazia Federației Ruse în Ucraina, dar „situaţia până în prezent este calmă”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media