AAC a autorizat trei zboruri spre R. Moldova. ONU a trimis două transporturi cu ajutor umanitar

4 martie 2022, 11:17 Societate 405
Pista de aterizare, Aeroportul Chișinău.  Sursa: spotguide

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a autorizat pentru astăzi, 4 martie 2022, trei zboruri spre Republica Moldova. În condițiile în care cerul țării noastre este închis din cauza războiului din Ucraina, pe Aeroportul din Chișinău vor ateriza astăzi două avioane cu ajutor umanitar și un avion încărcat cu colete poștale.

Este vorba despre:

- Două zboruri umanitare în cadrul programului World Food Program al Organizatiei Națiunilor Unite.

- Un zbor Cargo care transportă Poștă (DHL, UPS, TNT).

Amintim că în conformitate cu prevederile Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022 a Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în cazul în care spațiul aerian este închis, se permit următoarele excepții:

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova pentru zborurile de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și cu condiția efectuării zborurilor respective fără pasageri la bord;

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova pentru zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini, poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile pentru fiecare zbor;

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova este permis pentru zboruri umanitare, de repatriere și de urgențe medicale, urmare a coordonării cu Autoritatea Aeronautică Civilă;

- pentru alte cazuri, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către aeronavele civile și de stat poate fi permisă doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și a Ministerului apărării.

Autoritatea Aeronautică Civilă a închis spațiul aerian al Republicii Moldova pe 24 februarie, prima zi a invaziei ruse în Ucraina, până pe 4 martie. În aceste condiții, toate zborurile sunt orientate către alte aeroporturi.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media